Kangoeroewoning - zorgwoning | Dordrecht

1-1-2018 zorg & welzijn
Kangoeroewoning - zorgwoning | Dordrecht

Opdrachtgever: Particulier.

Feiten: Nieuw huis voor de orgelbouwer met uitbreiding werkplaats | Zorg en toekomst bestendig | Vloeroppervlakte 225 m2 | Schetsontwerp 2014.

Door de verandering van de Nederlandse regelgeving en financiën in de gezondheidszorg sector, worden mensen gestimuleerd om te zoeken naar nieuwe oplossingen om indien mogelijk in hun huis te blijven wonen gedurende hun gehele levensloop. Samen met de opdrachtgever ontwikkelden wij voor hen het Kangoeroeconcept 2.1. Dit concept bestaat uit een combinatie van twee samengevoegde huizen, één voor de bejaarde ouders (het moederhuis) en één voor de kinderen (de buidelwoning). Het kind woont naast zijn/haar ouders wat het veel gemakkelijker maakt voor hem/haar om zijn/haar ouders te helpen bij eerste hulp, verzorging, het doen van boodschappen, koken, het huishouden etc.

In dit specifieke geval wordt de nieuwe woning toegevoegd in de tuin en verbonden met het bestaande atelier van de orgelbouwer. Het idee voor het huis is dat het atelier behouden blijft en wordt aangepast. Op deze manier kan in de nabije toekomst dit deel gemakkelijk worden verandert in een (tweede) huis, de buidelwoning. Het ontwerp voor het nieuwe huis is volledig ontworpen vanuit het oogpunt van de zorg. Daarnaast hebben wij er ook rekening mee gehouden dat in de verre toekomst het hele ensemble ook gebruikt kan worden door een nieuwe grote familie. Hiermee creëren wij zowel duurzaamheid op de lange termijn als ook een oplossing voor de korte termijn.

Impressies

 

‹ Back to List